Logo sl.decormyyhome.com

Kako dobiti semena iz sliv

Kako dobiti semena iz sliv
Kako dobiti semena iz sliv

Kazalo:

Video: Kako dobiti limun,mandarine,kum kvat....iz semena.Jedan od načina. 2024, September

Video: Kako dobiti limun,mandarine,kum kvat....iz semena.Jedan od načina. 2024, September
Anonim

Kost lahko iz slive odstranite na preprost in preizkušen način, lahko pa uporabite iznajdljivost in iznajdljivost. Nagrada bo pozimi okusna in zdrava poslastica.

Image

Poletje je čas za obiranje bogatega sadnega pridelka. Mnogi, če ne vsi, se vrtnarji ukvarjajo z domačimi nalogami. Vsako sezono damo vrstice iz kozarcev marmelade in enolončnice. Kompot iz slive velja za eno najbolj okusnih dobrot. Pri nabiranju sliv za zimo morate iz jagodičevja vzeti seme. Obstajata dva načina.

S svinčnikom vzamemo kost iz slive

Če želite s svinčnikom odstraniti kost s slive, morate vzeti zrelo jagodičje. Sliva naj bo mehka na dotik in sočna. V nasprotnem primeru se kost ne bo ločila od kaše.

Vzame se navaden svinčnik, slivo je treba trdno držati za roko, da jagodičje ne zdrsne. Tupi konec svinčnika je treba trdno pritisniti na širok del slive, kost izhaja brez težav.

Kost lahko potisnete ven s katerim koli predmetom s primernim koncem, na primer s sušijem ali drugim iz vašega gospodinjstva. Glavna stvar je izračunati silo pritiska, sicer bo jagodičja deformirana, vsa prizadevanja pa bodo zaman.

Če se kamen ne posodi, ostane še tisto, kar vedno počnejo mame in babice, predenje kompota ali marmelade iz slive za zimo. Ta metoda je namenjena delavnim in nesebičnim ljudem.